main logo
2186

Sandu: Decidenții din UE cunosc foarte bine ce se întâmplă în R. Moldova

Decidenții din UE cunosc foarte bine ce se întâmplă în țara noastră. Ei știu cine a împins țara în prăpastie și din cauza cui țara noastră pierde bani și resurse.

Sandu: Decidenții din UE cunosc foarte bine ce se întâmplă în R. MoldovaFoto: presedinte.md

Despre aceasta a anunțat președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, într-un briefing în cadrul căruia a făcut bilanțul vizitei oficiale de două zile la Bruxelles, transmite Știri.md.

„Am revenit azi dimineața la ora 5 de la Bruxelles. Uniunea Europeană vrea să ne ajute, vrea să sprijine dezvoltarea Moldovei, dar trebuie să aibă aici un partener de încredere. În acest sens, este sarcina noastră să ne organizăm pe intern și să avem o guvernare stabilă și responsabilă. Când acest lucru se va întâmpla, toate fondurile UE vor fi deblocate și mult mai mult ajutor va veni pentru cetățenii Republicii Moldova.

M-am convins că decidenții din UE cunosc foarte bine ce se întâmplă în țara noastră. Ei știu cine a împins țara în prăpastie și din cauza cui țara noastră pierde bani și resurse. Ei cunosc foarte bine conținutul și interesele din spatele ultimelor decizii ale Guvernului Chicu și al legilor votate de deputații PSRM și Șor în luna decembrie. 

Sunt decizii grave, luate cu bună știință, pentru a deservi anumite grupuri de interese și pentru a pune capcane și bombe cu efect întârziat sub guvernarea viitoare, oricare ar fi ea. Instituțiile Uniunii Europene vor să vadă progrese reale în investigarea furtului miliardului și altor scheme de corupție și nu doar justificări patetice din partea procuraturii și a altor organe de drept din Moldova. UE își dorește pentru cetățenii Republicii Moldova aceleași lucruri pe care le cer și cetățenii", a declarat Maia Sandu.

Totodată, Maia Sandu a menționat că depășirea crize profunde din țară se poate face doar dacă se vor depune eforturi pe ambele planuri - intern și extern. 

"Succesele noastre pe plan extern depind de eforturile pe plan intern. Le-am spus partenerilor europeni că cetățenii Republicii Moldova au o agendă clară - să curețe instituțiile statului de hoți și să construiască un stat pentru oamenii cinstiți. 

Mandatul pe care l-am primit la alegerile din toamnă este cea mai puternică dovadă a acestui lucru. Moldovenii vor să construiască o țară liberă și prosperă și au nevoie de susținerea partenerilor externi, mai ales în această perioadă de criză.

Aceste ajutoare substanțiale pentru Moldova pot fi obținute doar cu o majoritate parlamentară responsabilă care să corecteze legile adoptate de socialiști și deputații lui Șor. Inclusiv din acest motiv, alegerile parlamentare anticipate sunt necesare cât mai curând.

Am ferma convingere ca Moldova a fost și va ramane un stat european. În pofida dezastrului pe care încearcă să-l provoace unii politicieni corupți și iresponsabili, noi împreună vom reuși să punem țara pe calea cea dreaptă și o vom transforma într-o țară prosperă, inclusiv cu ajutorul partenerilor noștri europeni”, a mai spus Maia Sandu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării