261
0
Sandu, de la București: România va rămâne aliatul de bază al R. Moldova
261
0

În cadrul întrevederii de la Bucureșri, prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, a abordat situația social-economică din țară și acțiunile pe care la va întreprinde Guvernul în următoarea perioadă.

La întrevedere, premierul Maia Sandu a solicitat sprijin și asistență din partea României, inclusiv prin consiliere la nivel înalt, transmite Știri.md.  

„Avem nevoie de sprijinul prietenilor noștri din România, mai ales că ne leagă nu doar interese economice comune, ci și un fundament istoric, cultural și valoric comun”.

În context, Maia Sandu a menționat că Guvernul își dorește să dezvolte proiecte comune cu România și își manifestă deschiderea pentru inițiative investiționale românești.

De asemenea, Sandu a reiterat interesul pentru o serie de acţiuni şi iniţiative comune, precum continuarea programelor de reabilitare a școlilor și grădinițelor, dezvoltare a proiectelor în domeniul protecției mediului, aprovizionare cu apă și sisteme de canalizare a populației din zonele rurale, interconectare energetică, infrastructură. 

„Realizarea plenară a acestor proiecte va consolida și mai mult încrederea cetățenilor în viabilitatea Parteneriatului Strategic dintre Republica Moldova și România”, a adăugat Maia Sandu.

Președintele României, Klaus Iohannis, şi-a arătat susţinerea pentru depăşirea crizei politice şi a salutat tranziţia paşnică a puterii politice către Guvernul condus de Maia Sandu. 

De asemenea, șeful statului român a reiterat că Republica Moldova are tot sprijinul României în promovarea agendei reformelor proeuropene și pentru avansarea parteneriatului strategic bilateral pentru integrarea europeană a țării noastre. 

Președintele României, Klaus Iohannis, a informat despre susținerea clară a României de a acorda Republicii Moldova asistență dedicată consolidării instituțiilor din Republica Moldova, precum și de a continua proiectele bilaterale derulate, mai ales, pe cele strategice de interconectare energetică. 

„România a fost, este și va fi cel mai constant și dedicat susținător al Republicii Moldova pentru transformarea democratică a țării, pentru atingerea nivelului de prosperitate și securitate pe care-l doresc cetățenii săi și pentru parcursul său european”, a menționat în discursul său Președintele României.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter