1271
0
Sandu comentează votul lui Năstase privind revenirea Rusiei în APCE
1271
0

Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost întrebată astăzi de jurnalişti cum comentează votul deputaţilor Republicii Moldova pentru revenirea Rusiei în APCE.

Foto: stiri.md

„Eu răspund pentru votul colegului meu Mihai Popşoi. Cu domnul Năstase o să discutaţi dumneavoastră” a răspuns scurt Maia Sandu, evitând să facă alte comentarii, transmite Știri.md cu referire la Tvrmoldova.md.

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a votat în noaptea de luni spre marţi un text ce face posibilă revenirea Rusiei în această instanţă, după cinci ani de criză. Rusia a fost lipsită de dreptul la vot în APCE ca reacţie la anexarea abuzivă a peinsulei ucrainene Crimeea în 2014, iar votul de luni noapte este prima instanţă în care se ridică o sancţiune impusă Rusiei în legătură cu Crimeea şi implicarea în conflictul separatist din estul Ucrainei.

Din partea R. Moldova au votat pentru, socialistul Vlad Batrîncea şi co-Preşedintele Blocului ACUM Andrei Năstase, iar împotrivă a votat doar deputatul ACUM din partea PAS, Mihail Popşoi.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter