main logo
2523

Sandu cere Guvernului restricții la exportul grâului din rezerva de stat

Președintele țării, Maia Sandu, a venit cu o reacție după ce în spațiul public au apărut informații că autoritățile ar vinde grâu din rezerva de stat.

Sandu cere Guvernului restricții la exportul grâului din rezerva de statFoto: știri.md

Într-o postare pe o rețea de socializare, Maia Sandu cere Guvernului să acționeze imediat în scopul asigurării securității alimentare a țării, transmite Știri.md.

"Solicit Guvernului să aprobe de urgență o Hotărâre de Guvern prin care să impună restricții temporare la exportul grâului de proveniență din rezervele de stat. 

În contextul informațiilor apărute în public cu privire la riscul exportului de grâu din rezervele de stat în an de secetă, cer Guvernului să acționeze imediat în scopul asigurării securității alimentare a țării. 

De asemenea, voi sesiza Procuratura Generală în legătură cu potențiale cazuri de implicare a instituțiilor statului în vânzarea rezervelor de stat cu prejudicii aduse țării și cetățenilor.

În timp criză, când economia a fost slăbită de pandemie, iar agricultorii au fost afectați de secetă, statul trebuie să gestioneze corect riscurile alimentare și să garanteze aprovizionarea suficientă cu produse alimentare la nivel național", a menționat Maia Sandu.

Sâmbătă, în urma unor sesizări primite de la locuitorii din Gura Camencii, Florești, reprezentanții partidului „Democrația Acasă” au mers la depozitul de grâu din localitate. 

Din spusele oamenilor, grâul din rezerva de stat este vândut cu 4,5 lei/kg și este transportat cu camioanele spre portul Giurgiulești.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării