main logo
458

Sandu, către BNM: Să ne spună dacă Victoriabank și-a recuperat pierderile

Maia Sandu solicită Băncii Naționale a Moldovei informații cu privire la situația plasamentelor din BEM efectuate de Victoriabank și dacă acestă bancă a primit bani din garanțiile acordate de Guvern.

Sandu, către BNM: Să spună dacă Victoriabank și-a recuperat pierderileSandu către BNM: Să ne spună dacă Victoriabank și-a recuperat pierderile

„Au trecut 3 ani de la publicarea primului raport Kroll, care oferea indicii clare despre frauda bancară, însă situația rămâne neschimbată - guvernarea nu a recuperat niciun bănuț din miliardul furat și nicio persoană implicată în schemă nu a fost sancționată. Penibilă situație, mai ales că pentru unele răspunsuri nu trebuie să mergi peste mări și țări, ele pot fi aflate acasă”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

„Victoriabank a depus în noiembrie 2014 tocmai 1.8 miliarde de lei la Banca de Economii, când Șor nu mai avea ce să fure de acolo, iar acești bani au dispărut a doua zi. Am solicitat BNM să ne spună dacă Victoriabank și-a recuperat „pierderile” din garanțiile oferite de guvern”, se arată în mesajul publicat de lidera PAS.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării