main logo
450

Sandu: Bugetul pentru Bălți va fi stabilit conform unei noi formule

Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu a participat duminică, 6 octombrie, la lansarea oficială în campania electorală a candidatului Blocului „ACUM” la funcția de primar al mun. Bălți, Boris Marcoci.

Sandu: Bugetul pentru Bălți va fi stabilit conform unei noi formuleFoto: Știri.md

Președinta PAS a declarat pentru NordNews că se bucură că partidul din care face parte a devenit o platformă de afirmare pentru oamenii liberi în gândire și dornici de schimbare, transmite Știri.md cu referire la nordnews.md.

 „Avem colegi foarte buni și la întrunirile la care am reușit să merg și să ascult candidații la funcția la primar, în special, uneori și candidați la funcția de consilier, sunt foarte mulțumită de calitatea colegilor noștri, sunt încântată că vin și oameni noi, oameni care nu au fost în politică, dar acum sunt încurajați de îmbunătățirea situației, de faptul că ne bucurăm de democrație, oameni care au fost de la început și au luptat împotriva regimului. 

Sunt optimistă și chiar cred că o să avem un scor foarte bun,” a precizat prim-ministra.

Sandu s-a arătat indignată de faptul că deși Ilan Șor este dat în căutare națională și internațională, iar pe bunurile acestuia a fost pus sechestru, imaginea lui figurează pe bildboard-ri electorale.

„Am o întrebare către procuratură, pentru că în momentul care se arestează toate bunurile acestui personaj, nu este clar de unde bani pentru aceste panouri și sper să obțin și eu acest răspuns de la procuratură”, a subliniat șefa guvernului de la Chișinău.

Prim-ministrul a venit cu vești bune pentru bălțeni: bugetul municipiului pentru anul viitor va fi stabilit conform unei noi formule de calcul.

„Se fac calculele pentru că sunt localități ca Bălțiul care va câștiga de pe urma creșterii acestui procent, dar sunt și localități mai mici care vor pierde dar trebuie să găsim resurse ca să compensăm veniturile localităților mai mici”, a data asigurări Sandu.

Maia Sandu a mai declarat că timp de 100 de zile, de când se află în fotoliul de prim-ministră, a reușit să implementeze mai multe proiecte.

„Am reușit să restabilim finanțarea externă și cred că sunteți de acord, într-o perioadă foarte scurtă am convins foarte mulți investitori că noi merităm sprijinul financiar și sprijinul politic, am reușit să curățim o bună parte dintre instituțiile publice, nu toate, am reușit să demascăm multe scheme de corupție și am transmis materialele la procuratură. 

Mi-aș fi dorit să pot să petrec mai mult timp creând și implementând proiectele noastre pe care le-am promis în loc să curăț dezastrul pe care l-am moștenit de la Partidul Democrat”, a spus prim-ministrul Republicii Moldova.

Maia Sandu a fost aleasă în funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova la 8 iunie 2019.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării