26 iun, 2019 14:57
7 381
6
Sandu: Bețișor l-a lăsat pe Șor în libertate. Trebuie deferită justiției
26 iun, 2019 14:57
7 381
6

Premierul Maia Sandu cere ca șeful interimar al Procuraturii Anticorupție, Adriana Bețișor, să părăsească cât mai urgent organele procuraturii.

Colaj: Știri.md

Sandu o acuză pe Bețișor de targiversarea dosarului Șor și cere să fie anchetată pentru prejudicierea statului în urma deciziilor sale întârziate și a instrumentării dosarelor la comandă politică, transmite Știri.md.

"Este extrem de grav că timp de aproape 5 ani Adriana Bețisor l-a lăsat pe Șor în libertate, cheltuind banii furați de la cetățeni, pentru că așa i-a dictat șeful său Plahotniuc, și că până astăzi a tergiversat luarea deciziei de a sechestra averea lui Șor și de a cere mandat de arest. 

Șor este principalul beneficiar al furtului miliardului, conform raportului companiei Kroll, respectiv lipsa unei soluții finale a instanțelor de judecată este dubioasă și nejustificată. Adriana Bețișor nu doar că trebuie să părăsească cât mai urgent organele procuraturii, ci trebuie deferită justiției pentru prejudicierea statului în urma deciziilor sale întârziate și a instrumentării dosarelor la comandă politică", a scris Maia Sandu pe pagina sa de facebook. 

Știri.md amintete că azi, 26 iunie, procurorii au aplicat sechestru pe mai multe bunuri care aparțin deputatului Ilan Șor.

Tot astăzi, procurorii au cerut mandat de arest pe numele lui Ilan Șor pe motiv că acesta a încălcat măsura preventivă de control judiciar, în cadrul dosarului pe frauda bancară. 

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter