main logo
361

Sandu: Așteptăm asistența din partea UE până la sfârșitul acestui an

Republica Moldova ar putea beneficia de cele două tranșe din asistența macrofinanciară până la sfârșitul anului curent.

Sandu: Așteptăm asistența din partea UE până la sfârșitul acestui anFoto: ipn.md

Autoritățile de la Chișinău se declară „determinate să se miște foarte repede, astfel încât toate angajamentele să fie îndeplinite la timp, iar țara să poată beneficia de cele două tranșe din asistența macrofinanciară”, transmite Știri.md cu referire la IPN

Despre aceasta a declarat prim-ministrul Maia Sandu după întrevederea cu directorul general al Comisiei Europene pentru Politica Europeană de vecinătate, Christian Danielsson.

„Vreau să-i mulțumesc domnului Danielsson și echipei sale pentru faptul că sunt atât de înțelegători și pentru că ne ajută să obținem acești bani, care sunt extrem de necesari pentru ca să putem asigura plata salariilor, a pensiilor, pentru ca bugetul să poată fi îndeplinit așa cum a fost planificat”, a declarat șefa executivului într-o conferință de presă, susținută alături de oficialul european. 

Potrivit ei, a fost discutată și posibilitatea majorării sprijinului bugetar în următorii ani.

Maia Sandu a menționat că a venit cu solicitarea de a examina posibilitatea finanțării de către UE a unui program numit „Satul european”. 

„Promovez ideea asistenței directe din partea UE către autoritățile publice locale, pentru a finanța în aceste regiuni mai multe necesități, cum ar fi reparația grădinițelor, a școlilor, a drumurilor și alte lucruri importante la nivel de comunitate”, a adăugat Maia Sandu.

Christian Danielsson a apreciat progresele realizate de noua guvernare. 

„Începând cu luna iunie, am văzut Guvernul determinat să acționeze în mai multe domenii care sunt esențiale pentru cooperarea dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, în îndeplinirea angajamentelor asumate în cadrul Acordului de Asociere. Este vorba despre depolitizarea instituțiilor, lupta împotriva corupției și reforma justiției. Prim-ministrul și Guvernul au făcut pași importanți în această direcție în ultimele luni și noi vom susține aceste eforturi. Dar, desigur, susținerea noastră nu este necondiționată, este important ca toate aceste măsuri să fie implementate”, a precizat oficialul european.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării