main logo
7269

Sandu anunță ce i-a cerut lui Kozak la Chișinău: Vedem o urgență

Președintele Maia Sandu spune că în cadrul întrevederii cu Dmitrii Kozak la Chișinău i-a cerut retragerea trupelor și munițiilor de la Cobasna.

Sandu anunță ce i-a cerut lui Kozak la Chișinău: Vedem o urgență

Despre acest subiect Maia Sandu a vorbit în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune Pro TV Chișinău, transmite Știri.md.

"Eu am reiterat această urgență pe care o vedem noi, pentru că există un pericol ecologic în cazul în care se întâmplă ceva acolo. Partea rusă a zis că ei la fel împărtășesc această îngrijorare și sper să ajungem la un acord", a declarat Maia Sandu.

Președintele a discutat în cadrul emisiunii și despre conflictului transnistrean, menționând că o soluție încă nu a fost identificată.

"Nu există o soluție simplă, dar este de datoria noastră să căutăm această soluție și un lucru pe care îl putem face aici pe malul drept este să îmbunătățim standardele de viață, așa încât să existe mai mult interes și pe malul stâng.

Din păcate au fost mulți oameni în fruntea țării, în Guvern, în Parlament, care au beneficiat din aceste scheme. Știm că în Parlamentul care a plecat au fost deputați care au coordonat aceste scheme, nu sunt lucruri noi", a declarat Maia Sandu.

Știri.md reamintește că șeful-adjunct al administrației Președinției Federației Ruse, Dmitrii Kozak, a venit pe data de 11 august într-o vizită de lucru la Chișinău.

Oficialul s-a arătat mulțumit de dialogul pe care l-a avut la Chișinău cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Ulterior, Kozak a mers la sediul Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova, acolo unde era deja așteptat de către Igor Dodon și Vladimir Voronin.

Despre conflictul transnistrean, șeful-adjunct al administrației președinției Federației Ruse a spus că soluția conflictului este o afacere internă a Moldovei și a Transnistriei.

"Rusia este pregătită să ajute părțile să ajungă la un acord. Aceasta nu este treaba noastră, aceasta este treaba Dvs. internă, veți ajunge la un acord", a spus Dmitrii Kozak.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării