25 iul, 2019 06:09
460
1
Sandu: Alegerile locale vor fi un test pentru coaliţia de guvernare
25 iul, 2019 06:09
460
1

Alegerile locale din toamnă vor fi un test de rezistenţă pentru coaliţia de guvernare, consideră premierul Maia Sandu.

Potrivit agenţiei Infotag, miercuri, la reuniunea Comisiei pentru Politică Externă a Parlamentului European, ea a subliniat că autorităţile Moldovei "vor face tot posibilul pentru a asigura desfăşurarea unor alegeri libere şi corecte", transmite Știri.md.

"Principala concurenţă la alegeri va fi între două forţe politice (PSRM şi ACUM -"I."), de aceea trebuie să desfăşurăm o campanie electorală cât mai civilizată, pentru ca procesul electoral să nu afecteze relaţiile în majoritatea parlamentară", a spus premierul.

Răspunzând la întrebările adresate de eurodeputaţi despre modul cum s-a format coaliţia cu Partidul Socialiştilor, care urmăreşte vectorul prorus, Sandu a menţionat că "toate prevederile acordului cu PSRM sunt cunoscute şi părţile nu au o agendă secretă".

"La baza acţiunilor coaliţiei se află Acordul de Asociere RM-UE, iar socialiştii îşi pot confirma angajamentul faţă de document. Ştim despre relaţiile strânse ale PSRM cu Kremlinul. De asemenea, dorim şi noi să restabilim relaţiile economice cu Rusia, de exemplu, să încheiem un nou contract de furnizare a gazelor. Dar este important ca Federaţia Rusă să respecte interesele naţionale ale Republicii Moldova", a subliniat Sandu.

Potrivit ei, "este greu de spus cât va dura coaliţia de guvernare".

"Însă cetăţenii care au votat pentru ACUM şi pentru PSRM doresc ca alianţa să dureze cât mai mult, pentru ca procesele democratice din Moldova să fie ireversibile. Iar opinia oamenilor este foarte importantă pentru noi", a spus premierul.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter