main logo
1867

Sandu: Aderarea la UE este singura cale de supraviețuire pentru noi

Aderarea la UE reprezintă acum singura cale de supraviețuire pentru Moldova, va oferi mai multe oportunități de dezvoltare economică și va face țara mai sigură. Această opinie a fost exprimată de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, într-un interviu acordat postului de televiziune NHK, publicat sâmbătă, relatează tass.ru.

Sandu: Aderarea la UE este singura cale de supraviețuire pentru noiFoto: fb.com

"Aderarea la UE ne va consolida securitatea, ne va oferi mai multe oportunități de dezvoltare economică. Apartenența la UE este singura cale de supraviețuire pentru noi", a spus ea, potrivit sursei citate, transmite Știri.md.

Referindu-se la perspectivele discuțiilor privind aderarea la NATO, președintele moldovean a menționat că "prezența militarilor ruși în regiune (Transnistria) împiedică negocierile la acest subiect".

Șefii de stat și de guvern ai UE au aprobat, în cadrul summitului de la Bruxelles din 23 iunie, acordarea statutului de candidat la aderarea la Uniune pentru Ucraina și Republica Moldova. 

Țările trebuie să îndeplinească anumite condiții, inclusiv reforme, pentru a începe negocierile de aderare.

Obținerea statutului de țară candidată reprezintă începutul drumului către aderarea la UE.

Autoritățile din regiunea nerecunoscută Transnistria și din autonomia găgăuză au criticat decizia, afirmând că aceasta a fost luată fără consultare publică și nu a fost transparentă.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării