main logo
1569

Sandu a reacționat la solicitarea lui Sîrbu la Fisc

Președinta PAS a declarat astăzi într-o conferință de presă că deputații Blocului ACUM își doresc o agenție de integritate independentă, care să verifice legalitatea veniturilor și proveniența proprietăților tuturor funcționarilor și demnitarilor publici.

Sandu a reacționat la solicitarea lui Sîrbu la Fisc

Pe lângă aceasta, Maia Sandu a mai declarat că în cazul în care aceștia nu pot să-și justifice averile sa răspundă în conformitate cu legea, transmite Știri.md cu referire la Radiochișinău.md.

Totodată, ea a denunțat faptul că, deși Agenția Națională de Integritate a fost creată de mai mulți ani, nu exista niciun caz care să dovedească funcționalitatea ANI.

Amintim că deputatul PDM, Sergiu Sîrbu, i-a solicitat Serviciului Fiscal de Stat date despre impozitele achitate de către deputații Blocului ACUM, în ultimii 10 ani.

Democratul a cerut informații despre impozitul pe venit, pentru fondul social și în fondul asigurărilor medicale obligatorii pentru anii 2009-2019, vărsate de către deputații PAS și PPDA în Bugetul public național.

De asemenea, el a trimis o solicitare și autorităților de control fiscal ale Germaniei, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, referitor la veniturile și taxele achitate de către liderul PPDA, Andrei Năstase în Germania.

Sergiu Sîrbu vrea să afle de la autoritățile germane dacă liderul Blocului ACUM a deținut permis de ședere și de muncă, dacă a achitat impozite în ultimii 10 ani și care este valoarea veniturilor lui obținute în Germania.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării