1170
0
Sandu a dezvăluit despre ce va discuta cu Zelenski la Kiev
1170
0

Prim-ministrul Maia Sandu a plecat astăzi într-o deplasare oficială în Ucraina, împreună cu ministrul de Externe, Nicu Popescu.

Colaj: Știri.md

Oficialii urmează să se întâlnească cu președintele ucrainean, Vladimir Zelenski. La discuții va participa și ambasadorul Moldovei la Kiev, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

Maia Sandu a dezvăluit ieri care vor fi unele dintre subiectele ce urmează a fi abordate în cadrul întrevederii cu oficialii ucraineni. Pe lângă votul deputaților moldoveni la APCE, se va discuta despre construcția celor șase hidrocentrale pe râul Nistru.

„Am acest subiect pe agendă și voi exprima îngrijorările noastre. În același timp trebuie să spunem că la Kiev vor avea loc alegeri foarte curând și va trebui să revenim deja către noul Guvern ca să discutăm punctual acest subiect”, a spus Maia Sandu.

Anterior, conducerea Agenției „Apele Moldovei” atenționa despre pericolul care apare, dacă Ucraina va construi hidrocentrale pe Nistru. Acestea vor pune în pericol nu doar sistemul ecologic al fluviului, ci și securitatea alimentării cu apă a Republicii Moldova.

Kievul a sistat deocamdată lucrările de construcție a celor șase hidrocentrale pe râul Nistru. Autoritățile cer un studiu mai amplu privind impactul acestora asupra mediului.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter