main logo
1014

Sandu a cerut Procuraturii să-i comunice dacă a fost filată de SIS când era premier

Ex-premierul Maia Sandu susține că s-a adresat la Procuratură, după ce președintele Igor Dodon a declarat public faptul că aceasta ar fi fost filată de Serviciul de Informații și Securitate (SIS), pe vremea când era în funcția de premier.

Sandu a cerut Procuraturii să-i comunice dacă a fost filată de SISFoto: știri.md

Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la postul N4, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

În demersul ei către Procuratură, Maia Sandu spune că a cerut să i se comunice, dacă într-adevăr a fost filată și dacă este adevărat, să fie informată în baza căror documente sau în cadrul cărui dosar.

Amintim că, în decembrie 2019, președintele Igor Dodon a dezvăluit faptul că a primit informații operative de la Serviciul de Informații și Securitate (SIS) privind întrevederea pe care a avut-o, vara trecută, premierul Maia Sandu cu omul de afaceri britanic Nathaniel Rothschild. 

În cadrul acelei întrevederi, spune Igor Dodon, premierul Sandu, secondată de ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, i-ar fi dat garanții lui Rothschild că Aeroportul Internațional Chișinău (AIC) va fi administrat în continuare de compania sa.

La scurt timp, Serviciul de Informație și Securitate a dezmințit informația privind implicarea instituției în filarea fostului premier, Maia Sandu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării