main logo
2671

Saakașvili refuză invitația de la Sandu: Nu sunt premier la cerere

Fostul președinte georgian, Mihail Saakașvili, nu va veni în R. Moldova. Acesta e răspunsul său la invitația Maiei Sandu de a participa la elaborarea reformei justiției.

Saakașvili refuză invitația de la Sandu: Nu sunt premier la cerereFoto: agora.md

„În R. Moldova sigur nu mă apuc să vin. Încă predecesorul ei (n.r. - ai Maiei Sandu, Pavel Filip) și unii băieți de-ai lui îmi propuneau chiar să fiu prim-ministru al R. Moldova. 

Eu am spus că eu nu sunt premier la cerere, cu toată stima față de moldoveni, frații noștri. Eu voi lupta contra hoților aici unde trăiesc - în Ucraina”, a spus Saakașvili, transmite Știri.md cu referire la Agora.

Amintim că Sandu a declarat, săptămâna trecută, că Saakașvili ar putea veni în următoarele luni la Chișinău, pentru a se implica în procesul de reformare a justiției. 

Șefa Executivului a spus că și-ar dori ca fostul lider de la Tbilisi și guvernator al regiunii Odesa să facă parte din consiliul pe lângă prim-ministru pe care planifică să-l creeze în următoarea perioadă.

Maia Sandu a mai spus că, pentru a veni aceste echipe de experți străini, este nevoie de finanțare, iar în prezent există discuții cu parteneri externi pentru a asigura cheltuielile necesare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării