main logo
14816

Saakașvili: Moldova s-a îndreptat spre partea întunecată a istoriei

Mihail Saakașvili, ex-președinte al Georgiei, a comentat demisia Guvernului Sandu. Potrivit acestuia, de astăzi „Moldova s-a îndreptat din nou spre partea întunecată a istoriei”.

Saakașvili: Moldova s-a îndreptat spre partea întunecată a istorieiFoto: kommersant.ru

El a precizat că decizia de azi a socialiștilor ar fi fost influențată de președintele rus Vladimir Putin, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

„Astăzi, Putin a finalizat o operațiune pentru acapararea puterii în Moldova. La început, el a înlăturat, cu ajutorul europenilor și americanilor, pe Plahotniuc, un oligarh care a jefuit poporul Moldovei. Însă, Putin n-a fost mulțumit de faptul că a adus la putere Guvernul Sandu. Acum, cu ajutorul aliaților săi, socialiștii pro-ruși, a eliminat-o pe Maia Sandu, premierul anti-Putin. Moldova din nou a ajuns în partea întunecată a istoriei post-sovietice și asta este foarte trist, pentru că acest popor este unul bun, foarte muncitor, talentat cu o geografie bună și cu mari perspective dacă scapă de partea sovietică. Acest lucru nu este încă posibil”, precizează ex-președintele Georgiei.

Saakașvili a mai scris pe pagina sa de Facebook că anume prin demisia Guvernului, deputații ACUM au pierdut în fața lui Putin.

„Singurul lucru care se poate de spus este că Maia Sandu este cel mai onorabil prim-ministru din istoria Moldovei și de aceea întreaga clasă de corupție s-a unit împotriva ei. Astăzi, Putin a câștigat, iar poporul din Moldova a pierdut. Dar eu rămân optimist și cred că totul este temporar”, a punctat Saakașvili.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării