main logo
4831

Rusia se plânge la ONU că Moldova i-a interzis accesul la Conferința FAO

Rusia se va adresa la Organizația Națiunilor Unite pentru a afla care este poziția ONU față de decizia R. Moldova de a nu admite participarea reprezentanților săi la Conferința regională a Organizației pentru Alimentație și Agricultură (FAO) care se va desfășura în perioada 14 - 17 mai la Chișinău.

Rusia se plânge la ONU că Moldova i-a interzis accesul la Conferința FAOImagine simbol

Astfel, ofițerul de presă al reprezentanței permanente a Rusiei la ONU, Evgheni Uspenski, a înaintat o solicitare în acest sens către Organizație. Asta după ce adjunctul reprezentantului oficial al secretarului general al ONU, Farhan Haq, fiind chemat să comenteze decizia Chișinăului, le-a recomandat jurnaliștilor să se adreseze nemijlocit la FAO, transmite Știri.md cu referire la Deschide.md.

„Acum și adjunctul reprezentantului secretarului general al ONU, Farhan Haq, a ieșit în evidență când a refuzat să comenteze acțiunile R. Moldova privind interdicția de intrare pe teritoriul său a delegației ruse în vederea participării la Conferința FAO de la Chișinău. Este evident că R. Moldova abuzează de statutul său de gazdă a evenimentului, desfășurat în cadrul ONU”, a declarat Uspenski.

De menționat că Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că nu va admite participarea reprezentanților oficiali ai Federației Ruse la Conferința regională a Organizației pentru Alimentație și Agricultură (FAO) care se va desfășura în perioada 14 - 17 mai.

„Având în vedere războiul continuu de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei, care a încălcat flagrant Carta ONU, a declanșat multiple crize și a subminat securitatea alimentară la nivel internațional, MAE a decis să nu admită participarea în persoană a reprezentanților oficiali ai Federației Ruse, și limitarea la nivelul ambasadei sau în format online”, se arată în mesajul MAE.

De menționat că R. Moldova va găzdui cea de-a 34-a Conferință regională a FAO. Pe agenda reuniunii se vor regăsi subiecte de actualitate ce țin de domeniul agriculturii, siguranței alimentare, digitalizării în utilizarea durabilă a terenurilor, pădurilor și resurselor de apă.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării