main logo
3963

Rusia comentează declarațiile șefului SIS: Poveste de groază

Ministerul Rus de Externe a reacționat după ce șeful Serviciului de Informații și Securitate (SIS) al Republicii Moldova, Alexandru Musteața, a spus că Rusia ar plănui o invazie a teritoriului Moldovei.

Rusia comentează declarațiile șefului SIS: Poveste de groază

Potrivit ministerului rus, aceste declarații au fost făcute cu scopul de a mai primi sprijin din partea Occidentului, transmite Știri.md.

„Speranța de a obține un sprijin financiar suplimentar de la sponsorii occidentali prin introducerea unei alte „povești de groază” nu s-a justificat, dar Alexandru Musteața a reușit să atragă atenția asupra agendei Republicii Moldova, deși cu un semn de minus îndrăzneț”, se arată în comentariul Ministerului rus.

Pe 19 decembrie, șeful Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Musteața, a declarat că "Federația Rusă ar avea în plan să invadeze și Republica Moldova la începutul anului 2023, iar punerea în aplicare a scenariului depinde de evoluțiile războiului din Ucraina".

Ulterior, SIS a venit cu o precizare, în care a menționat că obiectivul Federației Ruse de a crea un coridor terestru până în regiunea transnistreană este unul valabil și azi, iar o nouă ofensivă a Federației Ruse spre această direcție ar putea avea loc în 2023. 

Citește și: Șeful SIS: Rusia ar avea în plan să invadeze R. Moldova la începutul lui 2023

Citește și: România nu deține informații despre planul Rusiei de a invada Moldova

Citește și: Musteața, precizări la declarațiile sale: Vreau să fac un apel la calm

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării