main logo
1040

Rusia anunță când ar putea ajunge vaccinul Sputnik V în Transnistria

Sediul operaţional din Rusia a luat o decizie pozitivă cu privire la furnizarea vaccinului Sputnik V către Transnistria.

Rusia anunță când ar putea ajunge vaccinul Sputnik V în Transnistria

Potrivit Infotag, Konstantin Zatulin, prim-vicepreşedinte al Comitetului Dumei de Stat a Federaţiei Ruse pentru afaceri CSI şi relaţii cu compatrioţii, a declarat acest lucru ieri, transmite Știri.md

Potrivit comunicatului de presă al Consiliului Suprem al RMN, Zatulin a anunţat acest lucru în timpul mesei rotunde "Interacţiunea pentru sprijinul compatrioţilor, protejarea drepturilor cetăţenilor ruşi care locuiesc în Transnistria: dimensiune parlamentară". Şedinţa a fost organizată pe platforma Comitetului de la Moscova. La eveniment a participat o delegaţie din Transnistria, condusă de vicepreşedintele Alexandr Korşunov.

Zatulin a explicat că problema aprovizionării Tiraspolului cu vaccinuri "este întârziată din cauză a aria de vaccinare în Federaţia Rusă este redusă, iar recepţionarea directă a vaccinului de către Fondului rus de investiţii este încetinită."

"Cred că aceasta este o întrebare de 2-3 săptămâni. Şi conform informaţiilor pe care le deţin, înfăptuirea acestei proceduri este supravegheată personal de către şeful adjunct al administraţiei prezidenţiale a Federaţiei Ruse Dmitry Kozak", a subliniat el.

După cum a informat anterior Infotag, la începutul lunii martie, Moldova a transmis în Transnistria peste 1.800 de doze de vaccin AstraZeneca din lotul primit din România.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării