main logo
1466

România nu recunoaște alegerile din Transnistria: Precizările oficiale

Ministerul Afacerilor Externe al României nu recunoaște legitimitatea așa-ziselor alegeri organizate la 12 decembrie 2021 în regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

România nu recunoaște alegerile din Transnistria: Precizările oficialeFoto: știri.md

Anunțul a fost publicat pe pagina oficială a diplomației de la București, transmite Știri.md.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează, și cu această ocazie, faptul că România susține o reglementare cuprinzătoare, pașnică și durabilă a conflictului transnistrean, în conformitate cu dreptul internațional, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova, în cadrul granițelor sale recunoscute la nivel internațional și fără afectarea viitorului său european. 

Știri.md precizează că Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău, prin intermediul canalelor diplomatice, a venit cu un apel către toți partenerii externi să se abțină de la delegarea observatorilor și participarea la as-zisele „alegeri prezidențiale” din regiunea transnistreană a Republicii Moldova. 

Diplomația Republicii Moldova menționează că oricare participare la astfel de acțiuni reprezintă o sfidare la adresa suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova și subminează procesul de soluționare a conflictului transnistrean.

Potrivit unui comunicat de presă al Biroului politici de reintegrare, autoritățile naționale le califică aceste alegeri drept nelegitime și nule, care contravin legislației naționale în vigoare, precum și principiilor relevante ale dreptului internațional. 

„După cum se cunoaște, pentru data de 12 decembrie curent, în regiunea transnistreană a Republicii Moldova este preconizată desfășurarea așa-numitor „alegeri prezidențiale”. Constatăm că acest exercițiu se desfășoară în afara cadrului constituțional și contrar legislației în vigoare a Republicii Moldova”, se arată declarație. 

Biroul politici de reintegrare reiterează poziția Guvernului Republicii Moldova că astfel de „alegeri” nu pot fi recunoscute și sunt considerate nule din punct de vedere juridic.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării