main logo
2570

România condamnă încercările Rusiei de a influența alegerile din Moldova

Ministerul Afacerilor Externe al României anunţă că se alătură Regatului Unit în demersul de a expune public şi a condamna încercările repetate ale Rusiei de a influența procesele politice şi electorale din state democratice, inclusiv din R. Moldova.

România condamnă încercările Rusiei de a influența alegerile din MoldovaColaj: Știri.md

Potrivit autorităților de la București, România a susţinut și adoptarea unei declaraţii a Uniunii Europene pe această temă, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

„România îşi exprimă îngrijorarea faţă de utilizarea în creştere, la nivel global, a operaţiunilor cibernetice în context electoral, amplificate de interferenţă în spaţiul informaţional, în scopul de a submina procesele democratice şi încrederea în autorităţi în statele care împărtăşesc aceleaşi valori şi aspiraţii”, precizează reprezentanții MAE de la București.

Autoritățile române precizează că astfel de activităţi contravin normelor de comportament responsabil în spaţiul cibernetic, agreate de toate statele membre ONU.

„În acest sens, considerăm deosebit de relevantă şi expunerea recentă în R. Moldova a acţiunilor de interferenţă hibridă vizând alegerile locale din noiembrie 2023. Manifestăm îngrijorare faţă de amploarea şi complexitatea acestor acţiuni, pe care le considerăm inacceptabile”, mai susțin cei de la MAE al României.

Știri.md amintește că, în această toamnă, în R. Moldova au avut loc alegeri locale, în urma cărora au fost aleși pe un mandat de patru ani reprezentanții administrației publice locale - 895 de primari din cei 898 și 11.020 de consilieri locali.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării