main logo
1016

România anunță recepționarea primelor sisteme antiaeriene Patriot

Ministrul Apărării Naționale al României, Angel Tîlvăr, a participat marți, 7 februarie, la recepționarea primelor patru sisteme antiaeriene Patriot.

România anunță recepționarea primelor sisteme antiaeriene Patriot

„Prin recepționarea primelor patru sisteme Patriot, România va deține o capabilitate antiaeriană de ultimă generație, complet integrabilă în sistemul NATO, relatează Știri.md cu referire la digi24.ro.

Sistemele Patriot, cu posibilități testate în luptă de apărare împotriva rachetelor balistice tactice şi a rachetelor de croazieră, sunt deosebit de importante pentru țara noastră. Înzestrarea Forţelor Aeriene cu sisteme Patriot adaugă o capabilitate de apărare aeriană robustă, credibilă, interoperabilă şi flexibilă, destinată îndeplinirii misiunilor Armatei României. Militarii Regimentului 74 Patriot, pe care i-am întâlnit astăzi, se pregătesc constant, atât în Statele Unite ale Americii, cât și în ţară, pe configurația specifică echipamentelor livrate României, concomitent cu parcurgerea etapelor de testare, acceptanță și recepţie a sistemelor”, a menționat ministrul într-un mesaj pe Facebook.

Primele echipamente ale sistemului de apărare antiaeriană Patriot au sosit în România în 2020. A urmat instruirea colectivă a echipajelor, cu asistență din partea militarilor SUA, în vederea formării deprinderilor de operare și mentenanță, respectiv perfecționării tehnicilor, tacticilor și procedurilor necesare utilizării sistemului, arăta MApN. 14 state membre sau partenere ale NATO, printre care şi România, au semnat în octombrie 2022 o scrisoare de intenţie pentru achiziţionarea comună de sisteme de apărare aeriană din categoria sistemelor Arrow 3 şi Patriot.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării