main logo
477

România a preluat președinția UE: Așteptările vicepremierului Iurie Leancă

La 12 ani de la aderarea sa la Uniunea Europeană, România a preluat pentru şase luni, responsabilitatea Preşedinţiei Consiliul Uniunii Europene.

România a preluat președinția UE: Așteptările vicepremierului Leancă

În acest sens, viceprim-ministrului pentru Integrare, Iurie Leancă, susține că Președinția română este o ocazie unică pentru a intensifica relația UE –Republica Moldova, transmite Știri.md.

„Mizăm, nu în ultimul rând, pe suportul Bucureștiului de a genera o dezbatere mai largă în UE asupra necesității oferirii Chișinăului unei perspective clare de aderare la UE”, a declarat Iurie Leancă.

Potrivit oficialului moldovean, pe lângă multiplele provocări cu care se confruntă UE, România are responsabilitatea și oportunitatea de a menține în prim-planul agendei UE evoluția din vecinătatea estică, securitatea energetică și informațională, războiul din Ucraina și conflictele înghețate din bazinul Mării Negre.

Știri.md menționează că mandatul României la Preşedinţia Consiliului UE va fi marcat de două aspecte importante: deţinerea, pentru prima dată, a acestei atribuţii şi organizarea, pe perioada mandatului Preşedinţiei României, a alegerilor pentru Parlamentul European.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării