main logo
478

Rogozin: Transnistria s-a apărat de agresiunea şovinilor moldoveni şi români

Fostul vicepremier al Federaţiei Ruse Dmitrii Rogozin jigneşte din nou cetăţenii României şi pe cei ai Republicii Moldova.

Rogozin: Transnistria s-a apărat de şovinii moldoveni şi români

Oficialul rus i-a felicitat pe locuitorii din Transnistria cu aşa-numita zi a republicii, declarată pe 2 septembrie 1990, şi i-a numit şovini pe cetăţenii moldoveni şi români pentru că, potrivit lui, aceştia ar fi agresat Transnistria în 1992, potrivit Adevarul.ro.

„Transnistria este în inima mea din primăvara anului 1990. Ţin minte cu ce preţ poporul Transnistriei şi-a apărat republica, respingând agresiunea şovinilor moldoveni şi români. Anume acolo eu am făcut cunoştinţă cu generalul Lebedev, cel care a oprit definitiv războiul prin acţiunile sale ferme. În funcţia mea de reprezentant special al preşedintelui Rusiei pe problema transnistreană eu am făcut totul ca să ajut republica, ca ea, dar şi poporul ei să ştie că Rusia este întotdeauna alături”, a scris Dmitrii Rogozin pe pagina sa de Facebook.

Amintim că Dmitrii Rogozin a fost declarat pe 2 august 2017 persona non grata în Republica Moldova, după ce ministrul de Externe de la Chişinău de atunci, Andrei Galbur, a făcut o solicitare în acest sens către Guvern. 

Galbur şi-a motivat decizia prin faptul că Rogozin ar fi făcut mai multe declaraţii neprieteneşti la adresa Republicii Moldova şi cetăţenilor săi. 

Anterior, după ce Dmitrii Rogozin nu a ajuns la Chişinău din cauză că România nu a permis survolarea spaţiului său aerian pentru că Rogozin s-ar afla în lista persoanelor care au interdicţie de a călători în spaţiul UE, în urma sancţionilor impuse de europeni Rusiei, oficialul rus a declarat pe pagina sa de Facebook, adresându-se Bucureştiului: „Aşteptaţi un răspuns, nemernicilor”. 

Într-un interviu pentru Rossia 1, Rogozin i-a numit pe români „un popor laş”. Apoi, pentru mass-media din Moldova, Dmitrii Rogozin a afirmat că România s-a aflat printre cei care au fost învinşi în cel de-Al Doilea Război Mondial şi că merita să fie pedepsită.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării