main logo
712

Robu: Procuratura s-a autosesizat după interceptările anunțate de Moțpan

Procuratura Generală s-a autosesizat și verifică informațiile prezentate de deputatul Chiril Moțpan, cu privire la presupusele interceptări ilegale ale mai multor jurnaliști, activiști civici, oameni de afaceri, profesori ș.a., care ar fi fost făcute la indicația fostei conduceri a Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Robu: Procuratura s-a autosesizat după interceptările anunțate de MoțpanFoto: știri.md

Procurorul general interimar Dumitru Robu a declarat pentru TV8.md că în prezent se verifică, dacă în documentul prezentat de Chiril Moțpan informațiile diferă de cele anterioare, din investigația făcută de jurnaliștii de la RISE Moldova acum câteva luni și în baza cărora au fost pornite trei cauze penale, transmite Știri.md.

Chiril Moțpan a declarat azi, în cadrul conferinței de presă, că informațiile pe care le-a prezentat azi diferă de cele expuse în investigația RISE Moldova, acum câteva luni.

„Urmează acum să verific, dacă în acele trei cauze penale se regăsește tot această listă, atunci vom veni cu un comunicat, dacă nu, deja noi o să demarăm nemijlocit ancheta pe informațiile care au fost prezentate (…). 

Dacă aceste informații sunt obiect al unei cauze penale existente, nu are rost să fie intentată o cauză penală nouă, dar dacă nu, demarăm investigațiile”, a declarat Dumitru Robu.

Chiril Moțpan a declarat în cadrul conferinței de presă de azi, că aceste persoane ar fi fost urmărite la indicația fostei conduceri a Ministerului Afacerilor Interne și nemijlocit operațiunea ar fi fost condusă de Gheorghe Cavcaliuc, ex-șef adjunct al Inspectoratului General de Poliție. Și Gheorghe Cavcaliuc, și Alexandru Jizdan (ex-ministru de Interne), au telefoanele deconectate, de aceea nu am reușit deocamdată să obținem o replică de la ei. Vom reveni pe parcursul zilei.

Președintele comisiei securitate națională a prezentat public lista persoanelor care fi fost interceptate și filate.

În acest context, amintim că TV8 face apel la mass-media din Republica Moldova pentru a iniția o acțiune comună împotriva urmăririi și interceptării ilegale a jurnaliștilor și activiștilor civici din Moldova. 

Vă îndemnăm să semnăm împreună un demers către Procuratura Generală pentru a cere investigarea penală a circumstanțelor în care am fost interceptați și filați.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării