main logo
4021

Rise Moldova: Funcțiile secrete ale Silviei Radu în timp ce era primar interimar

În timp ce era primar interimar, deținea și funcția de director în două companii. Este vorba de Silvia Radu care, la sfârșitul anului 2017, în paralel cu funcția publică a administrat oficial două companii britanice care îi aparțin – Gate for Capital Limited și CIS Logistic.

Funcțiile secrete ale Silviei Radu în timp ce era primar interimarRise Moldova: Funcțiile secrete ale Silviei Radu în timp ce era primar interimar

Potrivit legii, funcționarul public nu poate să desfășoare activitate de întreprinzător, cu excepția calității de fondator al societăților comerciale. Mai mult, funcționarul are la dispoziție o lună de zile ca să rezolve situațiile de incompatibilitate, iar dacă nu o face – urmează să fie destituit din funcție. Lucru care însă nu s-a întâmplat în cazul Silviei Radu, transmite Știri.md cu referire la rise.md

Totodată, în declarația de avere și interese personale pentru anul 2017, Silvia Radu a declarat capitalul social pe care îl deține în cadrul celor două firme britanice, dar a ascuns faptul că ocupa oficial și fotoliul de director.

Prima companie – Gate for Capital Limited – a fost creată în 2015. Radu deține 50 la sută din capitalul social al firmei.Potrivit Registrului companiilor din Marea Britanie, Silvia Radu deține funcția de director de la fondarea firmei și până în prezent.

E adevărat că, după ce a devenit primar interimar de Chișinău, firma britanică s-a ales și cu cel de-al doilea director – Vergiliu Radu, soțul funcționarei.

Mai mult citiți pe rise.md.

Menționăm că la alegerile locale din Chișinău de ieri, Silvia Radu a obținut 17,65 la sută din voturi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării