431
0
Ridicarea imunității Marinei Tauber și Reghinei Apostolova, contestată la CC
431
0

Trei deputați din fracțiunea Partidului Șor (PP Șor) au contestat la Curtea Constituțională (CCM) reținerea colegelor lor de fracțiune Marina Tauber și Reghina Apostolova.

Sesizarea a fost depusă azi și este semnată de deputații Igor Himici, Vadim Fotescu și Denis Ulanov, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

În solicitarea lor, deputații cer CCM-ului să se expună dacă ridicarea imunității celor două deputate este constituțională. De asemenea, aceștia cer suspendarea acțiunii celor două hotărâri ale Parlamentului, privind ridicarea imunității celor două parlamentare, decizii care datează din data de 16 septembrie.

Cele două deputate au rămas fără imunitate parlamentară, după ce procurorul general interimar a venit cu o solicitare în plenul Legislativului, spunând că acestea sunt implicate în schemele devalorizării sistemului bancar. Ieri, Marina Tauber a fost plasată în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Azi, Parlamentul a votat și pentru ridicarea imunității deputatului Vladimir Cebotari, din fracțiunea Partidului Democrat.


Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter