main logo
9822

Rezultate finale: Candidatul PSRM a câștigat alegerile de la Hâncești

Ștefan Gațcan este noul deputat în Legislativ. Candidatul PSRM a câștigat alegerile parlamentare noi desfășurate în circumscripția Hâncești.

Rezultate finale: Candidatul PSRM a câștigat alegerile de la Hâncești

Cel puțin așa arată datele preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC) după ce au fost procesate 44 din cele 44 de procese-verbale, transmite Știri.md.

Astfel, liderul cursei este candidatul PSRM cu 5.539 de voturi acumulate.

Pe locul doi se află candidatul PAS, Olesea Stamate, cu 4.554 de voturi.

Candidatul PDM, Ion Mereuță, e pe locul 3 cu 1.810 de voturi.

El este urmat de candidatul independent Grigore Cobzac, pentru care au votat 1.792 de alegători.

Pe locul 5 se află candidatul Blocului electoral Unirea, Dorin Chirtoacă, care a acumulat 346 de voturi.

Potrivit legislației electorale, candidatul pentru funcția de deputat în Parlament în circumscripția uninominală se consideră ales dacă a obținut cel mai mare număr de voturi valabil exprimate, indiferent de prezența la urne.

Iar dacă mai mulți candidați au acumulat un număr egal de voturi, consiliul electoral de circumscripție stabilește învingătorul prin tragere la sorți, consemnând faptul respectiv într-un proces-verbal.

Alegerile au loc după ce Alexandru Botnari și-a depus mandatul de deputat pentru a reveni în funcția de primar al orașului Hâncești.

Știri.md precizează că, potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, la alegerile de duminică au participat 14.401 alegători, adică 23,33% din numărul celor înscriși în listele electorale.

În localitatea Bălceana, unde s-a înregistrat un caz de infectare cu COVID-19 s-au prezentat la vot 327 de alegători, adică 24,40% din numărul total al alegătorilor.

Potrivit datelor prezentate Comisiei Electorale Centrale de către Centrul de Sănătate Publică Hâncești, în perioada 14-15 martie pe raza circumscripției electorale uninominale nr. 38 Hâncești nu s-au înregistrat alte cazuri de infectare cu COVID-19.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării