main logo
1234

Reziliența Republicii Moldova, apreciată de către reprezentanții USAID

„Reziliența Republicii Moldova a servit drept model pentru multe țări, suntem alături de poporul moldovean”, a declarat administratoarea adjunctă a Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Isobel Coleman, la o întrevedere cu vicepremierul Mihail Popșoi, la care a participat și adjuncta administratoarei USAID pentru Biroul Europa și Eurasia, Erin McKee.

Reziliența Republicii Moldova, apreciată de către reprezentanții USAIDFoto: mfa.gov.md

Ministrul de Externe a mulțumit oficialilor americani pentru sprijinul SUA oferit Republicii Moldova, datorită căruia țara noastră a reușit să dezvolte sectoare importante de modernizare a economiei, să consolideze democrația, să sporească reziliența energetică și securitatea cibernetică, dar și să ofere sprijinul necesar sectorului educațional, transmite Știri.md.

De asemenea, oficialii au abordat subiectele-cheie aflate pe agenda de reformare a Republicii Moldova, cu precădere situația de securitate din regiune, provocările cu care se confruntă țara noastră, precum și prioritățile pe dimensiunea integrării europene, se menționează într-un comunicat.

Interlocutorii au făcut și un schimb de opinii cu privire la rezultatele proiectelor realizate de USAID în țara noastră.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării