main logo
461

Revenco a avut o întrevedere cu reprezentanții MAI de la București

Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, împreună cu șeful IGSU, Alexandru Oprea, au avut astăzi o discuție bilaterală cu secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne din România, Raed Arafat.

Revenco a avut o întrevedere cu reprezentanții MAI de la BucureștiFoto: gov.md

Unul din subiectele discutate a fost aderarea Republicii Moldova la Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene, transmite Știri.md.

Urmare a depunerii cererii oficiale de aderare la Mecanism în septembrie 2022, Ministerul Afacerilor Interne din Republica Moldova se pregătește să găzduiască, în aprilie 2023, o echipă de evaluare din partea UE care va veni cu o misiune de „Peer Review”.

Raed Arafat a confirmat disponibilitatea Ministerului Afacerilor Interne din România să sprijine eforturile de aderare depuse de Republica Moldova.

La fel, discuția avută a fost un bun prilej de a consolida încrederea reciprocă și a identifica soluții la provocările comune cu care se confruntă ambele instituții, precum și schimbul de bune practici, astfel, cum obiectivul țării noastre este de a deveni un furnizor de securitate regională și internațională prin consolidarea poziției R. Moldova și prin delegarea angajaților subdiviziunilor MAI în misiuni umanitare, de asistență și de lichidare a dezastrelor naturale.

Au fost la fel abordate perspectivele cooperării ulterioare atât pe aspecte de rutină, cum ar fi gestionarea situației generate de afluxul de persoane refugiate/strămutate pe teritoriul Republicii Moldova în urma conflictului din Ucraina, precum și cele de viitor, precum depunerea proiectelor comune pentru implementare din fondurile UE.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării