main logo
1301

Retragerea trupelor Rusiei, cerută la ONU. Declarația specială a lui Dodon

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, a făcut publică astăzi o „declarație specială” prin care condamnă cererea Guvernului adresată ONU cu privire la retragerea trupelor militare ruse de pe teritoriul Republicii Moldova.

Declarația specială a lui Dodon privind retragerea trupelor Rusiei

În opinia lui Dodon, această inițiativă este „sfidătoare” și va duce „doar la agravarea pozițiilor Chișinăului, inclusiv din perspectiva realizării cât mai rapide a reglementării conflictului transnistrean”, transmite Ştiri.md cu referire la Ziarul Naţional.

În plus, șeful statului susține că această problemă urmează a fi decisă de către puterea aleasă după alegerile parlamentare din toamnă, nu de Partidul Democrat, care „nu are nicio încredere din partea alegătorilor”. 

„Câţiva funcționari din interiorul țării şi patronii acestora din exterior au pus la cale o campanie PR ieftină, folosind platforma ONU, campanie ce vizează în exclusivitate agravarea situației din Republica Moldova şi afectarea serioasă a relațiilor moldo-ruse”, arată Dodon în declarație.

Menționăm că Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite va examina, la 22 iunie curent, proiectul de rezoluţie propus de R. Moldova privind retragerea trupelor ruse și a armamentului rusesc din Transnistria.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării