103
0
Republica Moldova va face parte din conducerea Comisiei ONU pentru Europa
103
0

Republica Moldova a fost aleasă, în premieră, în calitate de vicepreședinte al Comisiei ONU pentru Europa în cadrul organelor statutare ale Organizației Mondiale a Turismului (OMT).

Decizia a fost votată ieri, în cadrul celei de-a 64-a reuniuni a Comisiei pentru Europa a OMT, care s-a întrunit în capitala Croaţiei, orașul Zagreb, comunică Știri.md cu referire la Moldpres.

Potrivit serviciului diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, tot ieri, R. Moldova a fost aleasă și în calitate de membru în două Comitete de lucru ale OMT - Comitetul statistică contul satelit în turism și Comitetul turism și competitivitate.

Potrivit ambasadorului Republicii Moldova în Regatul Spaniei, reprezentantul țării noastre pe lângă OMT, Violeta Agrici, calitatea de membru în aceste organisme va aduce o plusvaloare pentru promovarea ţării noastre ca destinație turistică, integrarea noilor tehnologii și atragerea investițiilor străine în R. Moldova.

Republica Moldova a fost aleasă în calitate de vicepreședinte al Comisiei ONU pentru Europa cu votul a 27 de state din prima rundă de alegeri. Polonia și Serbia, pentru că au acumulat un număr egal de voturi în al doilea tur de scrutin, vor împărți mandatul de al doilea vicepreședinte al Comisiei în mod alternativ. Președinte al Comisiei pentru Europa a OMT fără vot a devenit Grecia.

Citește și
article image
Ombudsmanul salută iniţiativa Moldovei de a fi membru al...
0
42
article image
Christian Danielsson a numit 3 direcţii prioritare pentru...
0
53
article image
Arabia Saudită va chema experţi ONU pentru a investiga...
0
67
article image
Ziua internaţională pentru protecția stratului de ozon, pe...
0
78