main logo
359

Republica Moldova a obținut două premii și o bursă ADAMI

Republica Moldova a obținut două premii și o bursă, din șapte premii și trei burse acordate în cadrul concursului ADAMI Media Prize pentru Diversitate Culturală în Europa de Est.

Republica Moldova a obținut două premii și o bursă ADAMI

Premiile au fost acordate joi seara, 29 noiembrie, pentru lucrări remarcabile în cinematografie, televiziune și media online, transmite IPN.

Republica Moldova a obținut premiul pentru cel mai bun documentar (non-ficțiune). Câștigător a fost selectat filmul de scurt metraj „Teatrul Mare din Soroca”, realizat de către Eugeniu Popovici, tânăr regizor.

Moldovei i-a fost acordat și premiul pentru divertisment. De acesta s-a învrednicit Valeriu Andriuță, realizatorul filmului de scurt metraj „Chers Amis”.

Premiul pentru știri și scurtmetraje non-ficțiune a mers către Georgia. Cel pentru online și pentru pagini web, a fost îndreptat către Ucraina. Premiul pentru online prize și pentru online video a fost acordat tot Georgiei.

Premiul media young ADAMI a mers către Belarus. Mențiuni speciale au primit participanții cu filme din Ucraina, Belarus și Georgia.

O bursă ADAMI a fost acordată Anei Glușco din Republica Moldova, reporter Prime TV. De asemenea burse s-au învrednicit și două jurnaliste din Ucraina.

Câștigătoarele vor merge pentru o perioadă de patru săptămâni în Germania, pentru a cunoaște procesul de producere a știrilor la posturile de televiziune.

La concursul premiilor ADAMI au fost depuse 300 de dosare, dintre care au fost selectați 21 de nominalizați.

Doar zece au ieșit învingători. ADAMI Media Prize este cel mai mare premiu media din regiune dedicat diversității culturale și a fost fondat de către Ministerul german al Afacerilor Externe și Pro Credit Holding, Germania.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării