main logo
414

Reprezentantul USAID: Moldova trece prin vremuri interesante

Este important faptul că PSRM şi blocul ACUM au găsit limbă comună referitor la statul de drept şi combaterea eficientă a corupţiei.

Reprezentantul USAID: Moldova trece prin vremuri interesante

Coaliția dintre PSRM şi ACUM a asigurat o relaţie mai bună cu donatorii externi ai Republicii Moldova, dezvoltarea capacităţilor Guvernului şi asigurarea că sunt capabili să ofere serviciile necesare pentru toţi cetăţenii moldoveni, indiferent de opţiunile lor politice şi poziţiile din societate, transmite Știri.md

De această opinie este adjunctul administratorului biroului USAID pentru Europa şi Eurasia, Brock Bierman.

Potrivit agenţiei Infotag, el a menţionat într-un interviu pentru Radio Europa Liberă că "Moldova trece prin vremuri interesante: două entităţi politice, care nu au prea mult în comun, la un moment dat ajung să se pună de acord asupra unor lucruri importante şi cruciale pentru Republica Moldova".

"Dar cetăţenii trebuie să fie, întâi de toate, realişti, deşi coaliţia funcţionează până acum", a spus Bierman.

În opinia sa, priorităţile noii guvernări trebuie să fie "combaterea corupţiei, domnia statului de drept şi reforma sistemului judiciar".

"Acestea sunt domeniile-cheie asupra cărora trebuie să se insiste pentru a reda cetăţenilor încrederea în Republica Moldova şi nu doar celor care locuiesc astăzi aici, dar mai ales celor care au plecat la un moment dat din cauza greutăţilor", a spus el.

Potrivit lui, "se pare că Republica Moldova se apropie de luminiţa de la capătul tunelului".

"Există mult optimism în privinţa schimbărilor de aici şi am simţit acest lucru nu doar în ţară, dar şi în afara ei. Înainte de această vizită, am avut o discuţie cu mai mulţi reprezentanţi ai diasporei pentru a afla opinia lor despre schimbările din Republica Moldova. O bună parte, în special tinerii, s-au arătat optimişti faţă de noua coaliţie, dar mai ales faţă de rapiditatea cu care se schimbă lucrurile. Se pare că oamenii văd că se iau anumite decizii pe care le-au aşteptat de mai multă vreme şi de asta sunt optimişti în privinţa viitorului acestei ţări şi drumului spre care se îndreaptă", a spus Bierman.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării