main logo
699

Reprezentantul Transnistriei a înaintat Moldovei un șir de pretenții

Transnistria a îndemnat iarăşi Moldova "să intensifice activitatea în ceea ce priveşte soluţionarea problemei cauzelor penale motivate politic".

Reprezentantul Transnistriei a înaintat Moldovei un șir de pretențiiFoto: Știri.md

Despre aceasta a declarat ministrul afacerilor externe al autoproclamatei RMN, reprezentantul politic al Tiraspolului în procesul de negocieri, Vitalii Ignatiev, la întrevederea din ajun cu viceprim-ministrul pentru Reintegrarea RM, Vasilii Şova, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

El a amintit de "angajamentul documentat al părţii moldoveneşti de a asigura progresul în rezolvarea acestei probleme în contextul implementării integrale a acordului privind folosirea terenurilor din raionul Dubăsari al Transnistriei".

Ignatiev a menţionat, de asemenea, necesitatea "unui progres consecvent în cadrul foii de parcurs existente pentru punerea în aplicare a deciziei protocolare privind măsurile de organizare a interacţiunii în domeniul telecomunicaţiilor", exprimându-şi speranţa că partea moldovenească "va lua măsurile necesare pentru a avansa în punerea în practică a prevederilor documentului".

Totodată, reprezentantul politic al Tiraspolului a atras atenţia părţii moldoveneşti asupra "problemelor existente în implementarea mecanismului de participare a transportului auto transnistrean în traficul rutier internaţional".

Potrivit lui, în prezent, mecanismul "este discriminatoriu din cauza că partea moldovenească refuză să permită accesul la traficul internaţional pentru proprietarii de maşini care nu deţin permis de conducere eliberat de RM". 

Diplomatul s-a pronunţat pentru găsirea cât mai curând a unei soluţii care "ar permite evitarea limitării drepturilor transnistrenilor pe baza apartenenţei juridice".

La finele întrevederii, Ignatiev a făcut apel către partea moldovenească "să menţină dinamica necesară a dialogului şi să antreneze la maximum potenţialul mediatorilor şi observatorilor internaţionali în procesul de negocieri".


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării