main logo
376

Reprezentanții Tiraspolului s-au întâlnit cu expertul OSCE, Michael Morris

Transnistria pledează pentru "menţinerea procedurii istorice existente de import al medicamentelor în republică şi pentru coordonarea unui acord corespunzător în interesul aprovizionări continue a populaţiei cu medicamentele necesare".

Reprezentanții Tiraspolului, întâlnire cu expertul OSCE, Michael Morris

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la site-ul MAE al autoproclamatei RMN, despre aceasta au declarat în ajun, la Tiraspol, reprezentanţii instituţiilor de profil din Transnistria la întrevederea cu expertul în domeniul înregistrării şi importului de medicamente, Michael Morris, transmite Știri.md.

Vizita sa în Moldova este organizată de Misiunea OSCE cu scopul "de a studia şi a pregăti recomandări pentru soluţionarea contradicţiilor existente în legătură cu importul de medicamente şi dispozitive medicale în regiune".

Înainte de întâlnirea de la Tiraspol, Michael Morris a discutat această problemă cu partea moldovenească. La Chişinău, expertul a vizitat Laboratorul pentru controlul calităţii medicamentelor. El a fost informat că Moldova este membru al Agenţiei Europene a Medicamentului (Farmacopeea Europeană), care garantează calitatea medicamentelor în baza standardelor comune aplicate în toate ţările membre ale organizaţiei. 

Şi, din acest motiv, Moldova insistă ca în regiunea transnistreană să fie importate medicamentele din nomenclatorul aprobat de Chişinău, în conformitate cu standardele europene.

Tiraspolul însă importă în mod tradiţional medicamente de origine rusă, ucraineană şi belorusă, multe dintre care nu sunt înregistrate în Republica Moldova. 

Autorităţile transnistrene se tem că "controlul moldo-ucrainean comun la frontiera transnistreană poate restricţiona în mod semnificativ importul de medicamente tradiţionale în republică".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării