main logo
363

Reprezentanța Transnistriei la Moscova, condusă de un avocat rus

Reprezentanţa oficială a autoproclamatei RMN la Moscova va fi condusă de vicepreşedintele Ghildei avocaţilor ruşi, Leonid Manacov, în vârstă de 73 de ani, responsabil de problemele de cooperare cu avocatura din Transnistria.

Reprezentanța Transnistriei la Moscova, condusă de un avocat rus

El este şi vicepreşedintele prezidiumului colegiului de avocaţi „Centrul juridic din Moscova", doctor în ştiinţe juridice şi în filosofie, consilier al ministrului afacerilor interne al Transnistriei, unul dintre autorii cărţii „Bazele politice şi juridice pentru recunoaşterea internaţională a RMN", publicată în 2018.

Potrivit agenţiei Infotag, decretul de numire a fost semnat de liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, cu aprobarea Comisiei pentru relaţiile internaţionale a parlamentului transnistrean, transmite Știri.md.

Reprezentanţa Transnistriei în Federaţia Rusă urmează a fi deschisă până la sfârşitul lunii ianuarie, la Noul Arbat, lângă Casa Cărţii. Aceasta are drept scop protejarea intereselor cetăţenilor transnistreni aflaţi în Rusia.

Manakov a activat în cadrul organelor de drept ale URSS, apoi ale FR din 1968, inclusiv în miliţie, procuratură, ajungând la gradul de general-maior. În 1996, s-a aflat în deplasare de lucru în cadrul unei direcţiei a MAI din Republica Cecenia, fiind responsabil de asigurarea regimului de stare de urgenţă, de lupta cu formaţiunile paramilitare şi de restabilirea ordinii constituţionale.

În mai 1997 a fost numit în funcţia de prim-viceministru al afacerilor interne al autoproclamatei RMN, de şef al miliţiei criminale, însă câţiva ani mai târziu a revenit la Moscova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării