main logo
2151

Replici în Parlament. Ceban, către PDM: Lăsați jalea asta

Proiectul de lege conform căruia funcția de secretar de stat devine funcție de demnitate publică, a fost votat în Parlament.

Replici în Parlament. Ceban, către PDM: Lăsați jalea asta

Decizia a stârnit controverse, iar câțiva deputați ai fracțiunii PDM și-au exprimat indignarea și dezacordul de la tribuna Parlamentului, transmite Știri.md cu referire la Agora.md

În acest sens, socialistul Ion Ceban le-a spus democraților să „lase jalea și ipocrizia” acuzându-i de duble standarte. 

Discursul deputatului PSRM a stârnit zâmbete printre democrați. Totodată, Sergiu Sîrbu a declarat că „îi pare rău pentru discursul de ură” catalogând-ul „înafara subiectului”. 

„Nu prea îmi place această atmosferă. Văd că unii de aici au pierdut orice contact cu realitatea. Eu văd aici juriști din partea PDM, care au făcut astăzi un spam juridic. Ei au venit astăzi aici și au început să citească notițe nu știu cui. O solicitare, lăsați jalea asta, vă rog frumos. Lăsați ipocrizia și dublele standarte”, li s-a adresat Ceban democraților. 

Socialistul „le-a adus aminte” la presupuse condamnări politice și i-a învinuit de duble standarte.

„Trebuie să vă uitați foarte bine în oglindă. Ce făceți cu câteva săptămâni sau luni în urmă când vi se spunea că norma este încălcată și a-ți încălcat-o ori de câte ori ați avut această posiblitate. Va-ți bătut joc de instituțiile statului, de norma de drept și veniți aici și citiți unul altuia notițe”, a declarat Ion Ceban.

„Eu mă mir foarte mult. Unul care ne vorbește despre tot felud de standarte democratice, despre procese democratice. Voi ce? Ați uitat de condamnări pe criterii politice?  Despre faptul că ați intimidat primari pe care i-ați pus să semneze pentru PD cu dosare penale și tot felul de lucruri? Să vă amintim noi despre asta?”, a mai adăugat socialistul.

Drept replică, deputatul Sergiu Sîrbu i-a spus socialistului că rgretă „discursul de ură” și că îl consideră înafara subiectului. 

„Regretăm, desigur, acest discurs de ură în plenul Parlamentului. În această luare de cuvânt a fost tot ce doriți doar nu la subiect”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării