main logo
1533

Replici acide între Tkaciuk și Bilețchi: AUR, o formațiune fascistă

Replici tăioase între liderul Partidului Acțiunii Comune Congresul Civic, Mark Tkaciuk, și liderul Alianței pentru Unirea Românilor, Vlad Bilețchi.

Replici acide între Tkaciuk și Bilețchi: AUR, o formațiune fascistăColaj: știri.md

Potrivit lui Tkaciuk, AUR ar fi un partid inexistent, care apare în ochii electoratului drept o formațiune cu șanse să acceadă în parlament, grație PSRM care promovează această idee. În replică, liderul AUR, Vlad Bilețchi, spune că frustrarea lui Tkaciuk ar fi influențată de faptul că formațiunea sa nu a fost inclusă în blocul electoral PSRM-PCRM, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Ex-comunistul Mark Tkaciuk spune că PSRM ar promova intenționat teza potrivit căreia formațiunea AUR ar accede în viitorul Parlamentului. Scopul PSRM, potrivit lui, este de a induce electoratului unionist ideea că AUR are șanse să treacă pragul electoral, astfel încât votanții unioniști să nu migreze către PAS.

„Toate sursele media controlate de PSRM trâmbițează un raiting extrem de mare pentru un partid care, în realitate, nici nu există. PSRM atrage în Parlament această formațiune AUR, o formațiune fascistă, așa cum au declarat mai mulți parlamentari români, deși PSRM declară că luptă cu unionismul. Fac acest lucru pentru a rupe voturi de la Maia Sandu și PAS”, a spus Mark Tkaciuk în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

În replică, liderul AUR califică acuzațiile drept aberații, spunând că retorica lui Tkaciuk vine după ce formațiunea sa a fost lăsată în afara blocului electoral PCRM-PSRM.

„Este nemulțumit și frustrat de faptul că nu s-a găsit loc și pentru el în blocul PCRM-PSRM. Încearcă să se bage în seamă, să intervină în lupta cu unioniștii, cu românii care vin de peste Prut și ne vor cotropi. Dar etnicii ruși înțeleg foarte clar că asta este o utopie și o minciună. Acești foști comuniști încearcă să revină în politica mare”, a spus Vlad Bilețchi.

Atât formațiunea condusă de Mark Tkaciuk, cât și cea condusă de Vlad Bilețchi au fost înregistrate oficial în calitate de concurenți electorali la alegerile din 11 iulie. Partidul Acțiunii Comune Congresul Civic va fi al 2-lea pe buletinul de vot, iar Partidul Alianța pentru Unirea Românilor al 14-lea.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării