main logo
1559

Reniță: Dodon trebuie imediat suspendat din funcție și tras la răspundere penală

Dodon trebuie imediat suspendat din funcție și tras la răspundere penală.

Reniță: Dodon trebuie suspendat din funcție și tras la răspundere penalăColaj: știri.md

Opinia a fost exprimată de deputatul ACUM, Iurie Reniță, pe o rețea de socializare, după o nouă ediție a emisiunii „Președintele răspunde”, transmite Știri.md.

Deputatul scrie că președintele țării "a substituit toate instituțiile statului, atribuindu-și demonstrativ funcțiile și responsabilitățile acestora, fie că e vorba de guvern, de ministere și, cel mai grav, de cele din domeniul justiției și, în mod special, a procuraturii".

Reac'iadeputatului vine după declarațiile președintelui privind dosarul finanțării PSRM.

"Este incredibil cum Dodon, în locul procuraturii și a altor instituții de investigare, dă verdictul final că atât el cât și PSRM sunt „busuioc numai bun de pus la icoane”, că ei sunt imaculați și neprihăniți.

Este mult prea evident că Igor Dodon o face intenționat și cu anticipare pentru a influența deciziile ulterioare ale instituțiilor statului, abilitate prin lege să dea astfel de verdicte. De parcă Procuratura ar fi o sucursală a președinției sau a PSRM-ului, Dodon menționează, fără vreo constrângere de ordin legal sau moral, că instituțiile statului deja l-au informat că PSRM și el nu au nicio atribuție cu finanțările din exterior, inclusiv din Bahamas, iar toată vina o poartă doar Plahotniuc și ex-procurorul Morari", a comentat Reniță.

De asemenea, Deputatul ACUM a venit cu o rugăminte către procurorul general Alexandr Stoianoglo:

"Domnule procuror general Stoianoglo, înainte de a fi lăudat în mod intenționat de Dodon că faceți treaba bună (lucru pe care mi-l doresc mult atât eu cât și toți cetățenii noștri!), vă rog să confruntați, de o manieră responsabilă și imparțială, declarațiile șefului statului cu prevederile legale și constituționale din postarea respectivă. Oare din atribuțiile președintelui Republicii Moldova fac parte darea verdictelor legale pe cazuri de mare rezonanță publică și socială, actualmente aflate în proces de investigare? Oare Constituția Republicii Moldova îi permite lui Igor Dodon să aibă acest comportament absolut iresponsabil, ignorând cu bună știință și în mod sfidător prevederile legii supreme a statului nostru? Cu certitudine, Igor Dodon a acaparat deja toate instituțiile statului; pentru el nu mai există separarea puterilor în stat, nu mai există Constituție și respect față de cetățeni și de țara, al care-i președinte pretinde că este. De aceea Igor Dodon trebuie imediat suspendat din funcție și tras la răspundere penală!", a conchis deputatul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării