main logo
1868

Reniță a cerut demisia Zinaidei Greceanîi: Parlamentul, sucursală a PSRM

Deputatul Platformei DA, Iurie Reniță, solicită demisia președintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Reniță a cerut demisia Zinaidei Greceanîi: Parlamentul, sucursală a PSRMFoto: știri.md

În cadrul unui briefing de presă la Parlament, pe 19 noiembrie, a declarat că la indicația lui Igor Dodon, Zinaida Greceanîi a transformat Parlamentul într-o sucursală exclusivă a PSRM-ului, transmite Știri.md.

„Pentru implementarea docilă a indicației exprese a lui Igor Dodon de a obstrucționa activitatea Parlamentului și a ședințelor în plen pe parcursul mai multor luni și cu cele mai diverse ocazii și urmare transformării Parlamentului într-o sucursală exclusivă a PSRM-ului. Pentru diminuarea rolului Parlamentului într-o republică parlamentară și profanarea parlamentarismului în R. Moldova cu unicul scop de a-l favoriza prin orice metode, inclusiv ilegale, pe șeful dvs de partid în alegerile prezidențiale, care se visa deja într-o republică prezidențială, mai ales că șeful dvs de partid cu 3 zile în urmă a descoperit cu mare uimire că suntem o republică parlamentară.

Pentru administrarea defectuoasă a activității Parlamentului, din considerente exclusiv politice și partinice, cu scopul incontestabil de a-l favoriza doar pe Igor Dodon și socialiștii din Parlament, pentru atribuirea unor prerogative abuzive pentru Biroul Permanent, fără aprobările de rigoare și absolut necesare din partea întregului Parlament.

Pentru reducerea totală a activității Parlamentului la condiția raței mute, insist să vă dați demisia din funcția de președinte al Parlamentului”, a declarat Iurie Reniță.

Totodată, Iurie Reniță a îndemnat-o pe Zinaida Greceanîi să îl ia și pe Vlad Batrîncea din Parlament atunci când va demisiona.

„În cazul în care vă simțiți cumva incomod, vă recomand să îl luați și pe vecinul dvs din stânga, Vlad Batrîncea. În doi vă va fi mult mai ușor”, a mai spus Reniță.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării