main logo
5885

Renato Usatîi vrea ca Moldova să fie o republică prezidențială

Moldova trebuie să devină republică prezidențială, în fruntea căreia se va afla o persoană care va lua decizii și va purta responsabilitate pentru tot ce se întâmplă.

Renato Usatîi vrea ca Moldova să fie o republică prezidențialăImagine simbol

De această părere este liderul președintelui Partidului Nostru, Renato Usatîi, care a menționat că o republica parlamentară este un lucru bun, însă nu în ceea ce privește R. Moldova pentru că este „haos”, transmite Știri.md cu referire la Newtv.md.

„În cei 30 de ani de prostie, corupție, tâlhărie și bădărănie a guvernanților, oamenii în Moldova s-au săturat de parlamentarism. Nu vorbesc despre parlamentarism în general. Parlamentarismul în sine este un lucru bun, dar nu și în Moldova! Parlamentarismul nostru e cum ar fi o reparație colectivă: toată lumea s-a dus să facă reparație, dar în final – nici reparație, nici casă. Agrarieni, democrați, liberal-democrați, cei de culoarea roșie care au devenit rozi, cei verzi care au devenit galbeni – nimeni niciodată nu a purtat niciun fel de responsabilitate. Iar fiecare legislatură nouă se justifică prin moștenirea grea lăsate de precedentele. De aceea, parlamentarismul este convenabil pentru ei. Dar trebuie să punem capăt acestui haos”, a spus Usatîi.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării