main logo
3021

Renato Usatîi: Sunt moldovean și vorbesc limba moldovenească

„Sunt moldovean și vorbesc limba moldovenească”. Afirmația a fost făcută de liderul Partidului Politic „Partidul Nostru”, Renato Usatîi.

Renato Usatîi: Sunt moldovean și vorbesc limba moldoveneascăFoto: ru1.md

În context, politicianul a criticat inițiativa legislativă care are scopul de introducere a sintagmei „limba română” în actele normative, transmite Știri.md.

Usatîi consideră că nu este oportun momentul pentru a modifica acum legislația. 

„Mie mi se creează impresia că ei au aceiași specialiști de PR cum îi avea și PL-ul cu Mihail Fiodorovici. Numai Mișa Ghimpu era la combinații: scoatem monumentul soldaților și punem monumentul limbii române, ca să distragă oamenii de la problemele care erau în domeniul economic, social. Asta face PAS-ul. Mai ales că totul o fac cu hârlețul... Nu este oportun acum. 

Astăzi, la noi, jumătate de țară îi spune limba română, jumătate - moldovenească. Eu m-am născut în R. Moldova, de la părinți am aflat că sunt moldovean și vorbesc limba moldovenească. La o anumită etapă eu am învățat limba moldovenească, în școală era chirilică, în ultimii ani am trecut în grafie latină. Astăzi nu este important cum un om sau altul numește limba, că îi spuneți română, că moldovenească, noi nu schimbăm situația în țară”, a spus Usatîi în cadrul emisiunii „Rezoomat” mde la Rlive.

Amintim că proiectul de lege prin care se propune introducerea sintagmei „limba română” în actele normative ar urma să fie votat în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului, în lectura a doua.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării