main logo
6563

Renato Usatîi și Alexandru Jizdan, filmați cum trag din Kalașnikov

Dinu Plîngău, membru PPDA, a publicat pe pagina sa de Facebook un video în care Renato Usatîi și Alexandru Jizdan sunt surprinși la un tir, unde trag în ținte din mai multe arme de foc.

Renato Usatîi și Alexandru Jizdan, filmați cum trag din KalașnikovColaj: știri.md

În secvența video publicată apare și apropiatul lui Plahotniuc, Dorin Damir, transmite Știri.md.

"”Я потенциально опасен”. Usatîi și prietenii lui Plahotniuc – Damir și Jizdan – făceau amenințări și trăgeau din Kalashnikov, cât noi luptam cu regimul în stradă.


Usatîi a fost prieten cu toți oligarhii. Consilierul lui Filat. Prieten cu Plahotniuc, care i-a permis să se întoarcă în 2015. Are relațiile strânse cu Platon. Apropo, amândoi insistă că Laundromatul nu este o crimă.

Usatîi l-a susținut în 2016 pe Dodon. E un bun prieten cu Vâlcu, partenerul lui Nichiforciuc, care acum îl sprijină pe Dodon. Au fost vecini la Moscova. Usatîi este prieten cu Damir.

Datorită căsătoriei surorii sale, a reușit să aibă o firmă-capușă pe lângă Calea Ferată Rusia. Apropo, Iacunin a demisionat în legătură cu multiple scandaluri privind aceste firme. 

Oare chiar crede cineva că acest individ, care de două ori a fugit din țară, abandonându-și echipa, poate fi un partener stabil și sincer pentru o coaliție proeuropeană și democratică?

Usatîi, atunci trebuia să agiți pumnii - pe vremea lui Plahotniuc, nu să dai mâna cu el și cu prietenii lui. Noi ne luptam aici, iar tu făceai filmări de la Moscova și Dubai - asta e diferența.

Întrebare pentru naivi: atunci când vom avea o justiție adevărată în Moldova, cum credeți, Usatîi va sta aici sau va fugi din nou din țară?

Nu putem lăsa viitorul țării la mâna unui bandit cu cheița la Moscova și în buzunarul oligarhilor", a comentat Plîngău.

Deocamdată, nici Alexandru Jizdan și nici Renato Usatîi nu au comentat secvențele video.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării