main logo
561

Renato Usatîi: Probabilitatea alegerilor anticipate este de 99%

Președintele Partidului Politic „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, consideră că probabilitatea organizării alegerilor parlamentare anticipate în Republica Moldova este de 99%.

Renato Usatîi: Probabilitatea alegerilor anticipate este de 99%Foto: ipn.md

În opinia lui, în cazul unui scrutin anticipat unele partide își vor păstra, practic, același scor, iar altele vor avea serios de pierdut. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la un TV, la care politicianul a participat prin Skype de la Moscova, transmite Știri.md cu referire la IPN.

În opinia lui, în cazul unor alegeri anticipate, Partidul Democrat va acumula tot atât cât a obținut în actualul scrutin. Partidul „Șor” va acumula mai puțin. Blocul ACUM, la fel, va avea un rezultat mai mic, iar Partidul Socialiștilor va acumula maximum 20-22 mandate, mult mai puțin decât în actualul Parlament.

Renato Usatîi spune că pentru ca partidul său să obțină minimum 15 mandate în legislativ la eventuale alegeri anticipate, el va trebui să revină în Republica Moldova și să fie arestat cu ceva timp înainte de alegeri. 

„Trebuie să calculez foarte bine pentru că în acest caz este vorba și de politică, dar și de viața mea personală. Să vedem dacă acest lucru va aduce plusuri”, a spus Renato Usatîi, referindu-se la faptul că vor trece în Parlament circa 15 persoane din PPPN.

Politicianul spune că revenirea lui în Republica Moldova depinde de oameni și că acum este în proces de discuții cu colegii săi, inclusiv la acest subiect.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării