main logo
1806

Renato Usatîi: Igor Dodon se află într-o situație dificilă

În Ucraina, după marea înfrângere la alegeri a preşedintelui actual Petro Poroşenko, a început demontarea structurii de la putere, iar aceasta înseamnă că şi în Moldova totul poate fi schimbat.

Renato Usatîi: Igor Dodon se află într-o situație dificilă

Această opinie şi-a expus-o în ajun, pe reţelele sociale, preşedintele "Partidului Nostru" (PN), Renato Usatîi, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

El a subliniat că, "pentru schimbare, este necesar să se trezească întreaga ţară, toată diaspora care a părăsit Moldova".

Politicianul, care de mai mulţi ani se ascunde de justiţia moldovenească în străinătate, consideră că "şi în blocul ACUM, şi în Partidul Socialiştilor există un grup de deputaţi care sunt gata să-şi părăsească formaţiunile pentru a acţiona în viitor în favoarea democraţilor".

"Dar deocamdată toţi stau calmi. Acum, Vlad Plahotniuc (liderul Partidului Democrat - "I.") nu poate să ia uşor pe aceşti deputaţi, după cum era planificat. O reacţie dură din partea Moscovei îl aşteaptă şi pe Dodon, în cazul unirii sale cu PDM. El se află într-o situaţie foarte dificilă. 

Dacă el nu va face coaliţie cu PDM, atunci reiese că îl înşală pe stăpân, pe Plahotniuc. Dacă PSRM va face coaliţie cu PDM, atunci Moscova va începe să acţioneze. 

Dacă Dodon încearcă să ajungă cumva la o înţelegere cu blocul ACUM, Plahotniuc va începe să-l preseze. La procuratură au şters deja praful de pe vreo zece dosare penale împotriva lui Dodon", presupune el.

Usatîi a reamintit că deputaţii aleşi ai Parlamentului deja de aproape două luni le spun alegătorilor moldoveni că "deocamdată nu pot ajunge la o înţelegere". 

"Are loc un divorţ al tuturor, aşa cum se întâmplă de zeci de ani în politica moldovenească. Şi cel mai simplu lucru care se va întâmpla totuşi, pe lângă opţiunea alegerilor anticipate, este cumpărarea deputaţilor în favoarea PDM. Lui Plahotniuc îi este mai uşor să plătească 1 milion de euro pentru 15 deputaţi, căci acest lucru îl va costa mai puţin pentru formarea majorităţii. Plus voturile candidaţilor independenţi şi ai reprezentanţilor Partidului Şor", a spus liderul PN.

În acelaşi timp, el a promis că, în ciuda circumstanţelor dificile de viaţă, el nu îşi va înceta activitatea politică.

"Nu voi dispărea din viaţa politică şi voi lupta până la capăt", a spus politicianul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării