main logo
1666

Renato Usatîi explică de ce a revenit în Republica Moldova

Liderul formațiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, susține că are documente importante care îi demonstrează nevinovăția și arată ilegalitățile comise de procurori la intentarea dosarelor penale pe numele lui.

Renato Usatîi explică de ce a revenit în Republica MoldovaFoto: tv8.md

Actele ar fi fost lăsate la granița română atunci când a revenit Usatîi în R. Moldova, pentru a fi garanție în cazul în care acesta avea să fie arestat, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

„Am venit acasă cu riscul de a nimeri în închisoare în proporție de 10-20%. Eu sunt informat și știam că a plecat din Moldova nu numai Plahotniuc, dar și Iaralov, toți acești manageri care decideau care să primească 30 de zile de arest și care nu. Eu m-am folosit de această situație și am înțeles că trebuie să vin acum. M-am pregătit. La hotarul cu România au rămas acte compromițătoare”, a declarat Usatîi în cadrul unei conferințe de presă.

Acesta mai spune că luase legătura cu oficiali ai Uniunii Europene care aveau să prezinte documentele în cazul reținerii sale.

Renato Usatîi dă asigurări că nu intenționează să destabilizeze lucrul noului Guvern, dimpotrivă, este gata să ajute la demontarea regimului Plahotniuc și scoaterea la suprafață a tuturor schemelor pe care PD le-a dezvoltat: „Eu și partidul meu susțin orice coaliție care va ajuta ca PD să ajungă în istorie”.

Politicianul recomandă noii guvernări să curețe sistemul judecătoresc și procuratura de oamenii lui Plahotniuc: „Oamenii lui o să mai stea acolo încă 4 ani de zile și pe urmă o să devină și nacialnici”.

Amintim că Renato Usatîi a revenit la sfârșitul săptămânii trecute în R. Moldova. Acesta a fost reținut la Vama Sculeni și escortat la Chișinău pentru audieri. Ulterior, procurorii l-au eliberat din arest și i-au aplicat măsura procesuală de constrângere – obligarea de a se prezenta la audieri.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării