main logo
1398

Renato Usatîi explică cum pune mâna pe informații secrete

Renato Usatîi a revenit pe micile ecrane cu noi declarații despre actualitatea politică din Moldova.

Renato Usatîi explică cum pune mâna pe informații secrete

De această dată, dânsul a fost invitatul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21, transmite Știri.md cu referire la Diez.md.  

Cele mai piperate declarații ale politicianului de la Bălți:

1. Despre dosarele penale și cum procurorul general interimar îi „analizează” dosarele pe furiș

„Recent, am aflat că au început anumite mișcări în ceea ce ține de dosarele mele. Este aici un om pe numele lui Serghei Ciobanu, un escroc de-al lui Plahotniuc, care participa ca denunțător în dosarul lui Proca, în care eu aș fi cumpărat declarațiile killerului. Pe același om l-au folosit câteva săptămâni în urmă pentru a declara că eu împreună cu un grup de constructori din București am pregătit lichidarea lui. Toate aceste declarații sunt ascunse la MAI”, a declarat Usatîi.

„Procurorul interimar general Robu a solicitat transferarea tuturor dosarelor mele la el, stă în fiecare seară în birou și le «analizează» și se giugiulește cu cineva. Nu are ce face procurorul decât să stea cu dosarele mele în față? Până în ziua de azi nu există nicio persoană reținută sau martor la dosarele mele”, a relatat politicianul.

„Niciun dosar nu a fost închis. Voi știți ce se întâmplă acum în procuratură? Chitoroagă de la PCCOCS nu mai este în țară de vreo lună și jumătate. Busuioc – principalul creator al dosarelor mele a plecat în concediu de paternitate. Din toate «vedetele» de la procuratură a rămas doar Bacalîm. Evident că nu la solicitarea locuitoarei din raionul Dondușeni Robu ține dosarele mele la el”, a spus Renato Usatîi.

2. Cum ajung informații secrete la Usatîi

„Informațiile secrete ajung la mine prin foarte multe căi ingenioase. De exemplu, recent, am fost la o întâlnire cu locuitorii orașului Glodeni unde s-a apropiat de mine o doamnă și mi-a spus că nu vrea să vorbească la microfon pentru că vrea să-mi spună ceva legat de operație pentru un copil de peste hotare. După care, în mașină deschid plicul și văd o informație bombă despre contrabandă. Evident că această doamnă a fost trimisă de vreun polițist sau procuror”, a povestit fostul primar de Bălți.

3. Platon poate deveni un denunțător util împotriva lui Usatîi

„În prezent, Platon se află în captivitate. În acel interviu Platon îl lăuda pe Dodon, iar despre mine spunea că lucrez pentru Plahotniuc. Iată eu cunosc o declarație pe care Platon o va spune în curând, însă el deocamdată nu o știe. În Moscova stă închisă sora lui și eu știu că la rugămintea unei persoane influente din Moldova a fost dată comanda să fiu distrus pe Telegram. În prezent, doar socialiștii dețin fabrica trollilor. Prin urmare, declarația pe care trebuie s-o spună Platon este că, în Laundromat, Usatîii a fost principalul erou, iar el cu Plahotniuc au fost adjuncții mei. Atunci când el vrea la libertate, iar sora lui stă închisă la Moscova, Slava va spune orice”, a conchis Usatîi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării