main logo
2125

Renato Usatîi: Dodon a tipărit peste 2 milioane de ziare electorale

Candidatul la alegerile prezidențiale, Igor Dodon, ar fi tipărit peste 2 milioane de ziare electorale care urmay să fie împărțite cetățenilor.

Renato Usatîi: Dodon a tipărit peste 2 milioane de ziare electoraleColaj: știri.md

Despre aceasta a anunțat liderul Pardilui Nostru, Renato Usatîi în cadrul unui briefing de presă, transmite Știri.md

"Astăzi noi am stabilit clar că concurentul electoral Dodon a avut și fonduri financiare și materiale nedeclarate. Astăzi, ca să închidem capacul la toate falsificările și fărădelegile care au avut loc, eu voi demonstra mai târziu materiale care confirmă că Dodon a încălcat și legea ce ține de plafonul mijloacelor financiare din fondul electoral, care a fost întrecut de 10 ori. Voi prezenta și informații care demostrează că Dodon a cheltuit mai mult de 10 milioane de euro la aceste alegeri, bani veniți de peste hotarele țării",  amenționat Usatîi. 

Astfel conform legislației, pentru nedeclararea cheltuielilor la CEC, sancțiunea este ”anularea înregistrării” sau, altfel spus, excluderea din cursa electorală.

La fel, pentru utilizarea resurselor administrative ale statului, art.181/2 alin.(2) din Codul penal prevede pedeapsa de amendă în mărime de la 550 la 850 de unităţi convenţionale (între 27.500 și 42.500 lei) sau cu închisoare de pînă la 3 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita anumite activităţi pe un termen de pînă la 5 ani.

Știri.md amintește că deputații Platformei PAS au depistat la tipografia „Universul” un tiraj mare de ziare electorale pentru candidatul Igor Dodon.

Asta deși, în ziarele vizate este indicată o cu totul altă tipografie și un tiraj total de 55.000 de exemplare, totuși într-un singur microbuz ar fi peste 50.000 de astfel de ziare.

Ulterior, 72.000 de exemplare, ar fi fost confiscate de poliție, iar staff-ul lui Dodon a spus că condamnă acțiunea ilegală de blocare a materialelor cu caracter electoral.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării