main logo
2219

Renato Usatîi: Conducerea țării a scăpat de sub control situația finanțării ilegale

Renato Usatîi consideră că conducerea țării și serviciile speciale au scăpat de sub control situația privind finanțarea ilegală.

Usatîi: Conducerea țării a scăpat de sub control finanțarea ilegalăpoză simbol

Potrivit acestuia, în ultimele două luni, oamenii lui Șor au distribuit 18 milioane de dolari în toate localitățile țării, în care formațiunea are candidați la alegerile locale. Doar săptămâna trecută, în noaptea de 26 spre 27 octombrie, la Bălți au fost împărțiți 600 de mii de dolari, transmite Știri.md. 

Renato Usatîi a menționat că semnalele de mituire a alegătorilor vin și din Drochia, Florești, Fălești, Cantemir.

„Însă, conducerea țării și serviciile speciale nu observă acest lucru. Angajații SIS ar fi trebuit să documenteze aceste incidente”, spune liderul Partidului Nostru.

Usatîi a amintit ca pe 30 octombrie a publicat un material video din Bălti. Pe el clar se vede cum o doamnă dă bani la doi tineri. Identitatea acestei femei a fost stabilită. Este vorba despre reprezentanta Partidului Șor din Bălți responsabilă de secția de votare nr.15, Grăjdian Ana, născută în 1943. A fost identificat și un activist al partidului interzis Șor, Roman Spiridon.

Liderul Partidului Nostru a spus că după publicarea materialului video, pensionara a fost urcată de doi indivizi în mașină și dusă într-o  direcție necunoscută. Deocamdată nu se știe nimic despre locul aflării sale.

Usatîi a făcut apel la reprezentanții partidului interzis Șor, solicitând ca ei să publice un video care să confirme că femeia este în viață și sănătoasă.

„Dacă această femeie nu apare, acțiunile vor fi catalogate drept răpire de persoana”, a spus Usatîi.

Liderul Partidului Nostru a subliniat că astăzi în Republica Moldova se atestă o cumpărare masivă a alegătorilor. Cu toate acestea din partea președintelui, parlamentului, guvernului, serviciilor speciale nu au fost luate măsuri pentru a preveni ilegalitatea.

„Săptămâna trecută a fost publicat video de la Vulcănești, care arată cum sunt distribuiți banii. Cu toate acestea, până în prezent, nicio instituție responsabilă nu a luat măsuri concrete”, a spus Usatîi.

Renato Usatîi s-a adresat opoziției. „Mă adresez deputaților Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. De ce tăceți?! Așteptați ca PAS să elimine toți candidații pentru a putea intra în turul doi?!”

În situația creată, Renato Usatîi consideră că șeful statului și guvernul ar trebui să își dea demisia, iar alegerile parlamentare anticipate ar trebui să aibă loc anul viitor, în același timp cu alegerile prezidențiale.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării